A to se znajdź moje wypowiedzi, przeczytaj książkę to poznasz szczegóły mojej filozofii sięgającej również do osobistego poznania i wiedzy naukowej obecnej a nie do tej materialistycznej przestarzałej. Na pewno nie tak jak piszesz "(Holografia - fotografia laserowa tworząca trójwymiarowy obraz przedmiotu,którego najmniejszy fragment zawiera wiedzę o całości, czyli holograficzna struktura całości odkryta przez D Gabora w 1971r.
Ogólna teoria względności A.Einsteina, w której przestrzeń jest materialna, przy czym materia jest jednocześnie ciałem stałym i wibracjami o różnej częstotliwości - nośnik informacji." Jeśli Bóg miałby być projektorem wyświetlającym GOTOWE myśli w przestrzeni, pyk, cyk i stają się one takimi jak chce, to musiałby być twórcą także najgorszego zła i okrucieństw w tym świecie. Nielogiczne jest uważanie się za coś nie posiadającego woli, żyjącego i odczuwającego tylko po to, by jakiaś poteżna istota mogła sobie marzyć i wymyślać sobie scenariusze do swojego filmu. Komu i czemu miałoby to służyć? A drugie pytanie to jak najpierw ta istota miałaby stworzyć siebie i jak stać się od razu wszechwiedzącą? Jest ewolucja świadomości, rozwój jej od pierwszego Słowa i od pierwszej logicznej myśli, na tej samej zasadzie jak rzeczywistość kształtuje się powoli i rozwija się. Jeśli włączyć w to Boga, to jest ON Prawem/ fizycznymi zależnościami, które próbuje odgadnąć nauka i według których ewoluująca zewsząd świadomość te rozproszone informacje scala i odpowiednio kształtuje w zgodny do tych nie dających się ominąć praw- obraz. Nikt nie jest jednocześnie ciałem stałym ani żadnymi wibracjami - co to za głupota? To cząstka raz jest falą a raz obieramy ją jako coś skupionego materialnego a za tym stoi też prawa o nielokalności.
http://madreksiazki.org/kategorie/filoz ... dzialanie/. Wszechwiedza/ świadomość wszystkiego jest ogarnięciem, skupieniem i zapanowaniem nad wszechinformacją czyli nad zbiorem świadomosci cząstkowych i rówież rozwojowych, a te posiada nawet najmniejsza żywa komórka i nie tylko człowiek, bo także przyroda.