oleks24f pisze:Hehh, ja manipuluje? Kolego sympatyczny wskaż mi gdzie. Poza tym podaj naukowców, bo z tego co wiem Teoria Próżni Fizycznej nie jest powszechnie uznana. To prędzej pasuje do Hybrida wyżej. On piszę że Susskind, Maldacena i wielu innych to hopsztaplerzy. Ja nigdzie tak nie napisałem. Wręcz przeciwniej sam interesuje się wielowymiarowymi teoriami, widząc w nich potencjał w celu unifikacji praw fizyki. Kto wie być może jest to faktycznie klucz do umysłu Boga.
Ja tylko mówię, że trzeba tu podchodzić niebezkrytycznie. I to że na dzień dzisiejszy nie dysponujemy nawet wymaganą dużą energią, by je w pełni przetestować. Teorii Szypowa być może nawet nigdy nie będziemy mogli, poza matematyczno - logicznymi rozważaniami. Co nie oznacza by jej nie studiować.
I nie mów mi tylko, że dostał on Nagrodę Nobla, bo za długo siedzę w Fizyce teoretycznej, by nie znać zdania o tego typu rozważaniach wielu ....
Teoria strun i inne teorie bez praprzyczyny, nie powinny być rozważane przy zaistnieniu uniwersum. Wskazania czołowych noblistów z fizyki teoretycznej mają praprzyczynę, która zbieżna jest z Biblią, że Bóg Wszechmogący twórczą myślą stworzył system duchowo - informacyjny, w którym negatywne myśli, słowa i uczynki, czynią destrukcyjne falowe zakłócenia, za które na pewno poniesie się konsekwencje. Niesprawiedliwie byłoby, gdyby nie były ponoszone konsekwencje. Świadomość i wiedza, nie stoi w opozycji do postępu technologicznego i żadnej dziedziny życia, tylko powoduje wzrost świadomości etycznej i ekologicznej. Negacja rzeczywistych i rzetelnych faktów jest dezinformacją, sabotażem i nienawiścią, za które poniesie się konsekwencje w tunelu uczynków swoich, udowodniony empirycznie i naukowo.